• Archief
Classic Car Tour Gorinchem op zaterdag 13 juni

Classic Car Tour Gorinchem op zaterdag 13 juni

Zaterdag 13 juni 2009 om 9:30u, zal het startsein gegeven worden voor de 3e Classic Car Tour Gorinchem. Een toertocht voor cabriolets, auto’s ouder dan 25 jaar en bijzondere automobielen. De Gemeente Gorinchem heeft voor de start de lokatie ‘Buiten de Waterpoort’ beschikbaar gesteld.

‘Gorinchem-Autostad’ (alle officiële autodealers van Gorinchem) en de Junior Kamer Gorinchem hebben de handen ineengeslagen om een prachtig evenement te organiseren, waarbij de opbrengst dit jaar naar de Voedselbank Gorinchem gaat. Deze stichting geeft mensen, die onvoldoende geld overhouden om in hun levensonderhoud te voorzien, wekelijks een voedselpakket.

Iedere deelnemer moet met een volle brandstoftank aan de start te verschijnen want er is een tocht van ruim 120 kilometer uitgezet, die onder andere de Alblasserwaard zal aandoen. Reken dus op veel molens! Het gaat nadrukkelijk om een toertocht en niet om een snelheidswedstrijd. De route is zodanig van opzet dat er voor alle deelnemers optimaal genoten kan worden, ongeacht de leeftijd van hun auto (de oudste deelnemende auto in 2008 stamde uit 1934!).

Deelname staat open voor cabriolets, klassieke auto’s die minimaal 25 jaar oud dienen te zijn en bijzondere automobielen. De route wordt gereden volgens het ‘bolletje pijltje’ systeem en naast het routeboek en het rallybord is ook de lunch inbegrepen.

Meer informatie op www.classiccartourgorinchem.nl

terug naar voorpagina