• Archief
Ook de Britten laten hun auto’s massaal slopen

Ook de Britten laten hun auto’s massaal slopen

Groot Brittanië, het mekka voor vele oldtimerliefhebbers. Een land waar nog steeds vele oldtimers gewoon ‘in het wild’ te zien zijn. Maar dat gaat vast veranderen. In Groot-Brittannië zijn in drie weken tijd al zo’n 60.000 nieuwe auto’s besteld in het kader van de Britse sloopregeling. Dat meldt de Volkskrant. Britten krijgen 2000 pond (ruim 2.300 euro) subsidie op voorwaarde dat ze een auto ouder dan 10 jaar laten slopen en er een nieuwe voor in de plaats kopen.

De Britse overheid heeft een budget van 350 miljoen euro beschikbaar voor de sloopregeling, op een wagenpark van grofweg 30 miljoen personenauto’s. In Nederland is 85 miljoen beschikbaar op een wagenpark van ongeveer 7,5 miljoen auto’s.

De Nederlandse sloopregeling is heeft sinds de start al meer dan 10.000 transacties opgeleverd.

terug naar voorpagina