• Archief
Oldtimers ingezegend in Zijtaart

Oldtimers ingezegend in Zijtaart

Voor de achtste keer werd afgelopen zondag in het Brabantse plaatsje Zijtaart een bonte stoet van oldtimer brommers en solexen, oldtimer auto’s, trikes en oldtimer trekkers ingezegend tijdens de jaarlijkse oldtimers bijeenkomst tijdens het evenement “Zijtaart biedt meer”.

In een defilé-achtig tafereel en onder grote publieke belangstelling werden door Pater Van Delden de oldtimers gezegend. Mede-organisator Phil van der Heijden wenst ze een ‘behouden vaart’. Of dat de geijkte uitdrukking is, dat weet ze zelf ook niet: “Maar het heeft wel wat,” lacht ze. De inzegening wordt voor de achtste keer gehouden. “Veel deelnemers komen speciaal daarvoor naar Zijtaart. Dit vinden ze nergens anders.” Haar collega Marco van de Braak vult aan: “De zegening is inmiddels uitgegroeid tot een evenement op zich en een mooie aanvulling op Zijtaart Biedt Meer.”

Na de zegening konden de oldtimers deelnemen aan een mooie toertocht door de omgeving.

terug naar voorpagina