• Archief
Zondag 28 juni veel variatie op de oldtimerdag in Saasveld

Zondag 28 juni veel variatie op de oldtimerdag in Saasveld

Jong en oud kan zich zondag 28 juni weer prima vermaken op de Oldtimerdag in Saasveld. De organisatie heeft voor het evenement weer een gevarieerd programma samengesteld. Van tien uur ‘s morgens tot ‘s middags vijf uur komt er op gebied van oldtimers van alles voorbij.

Natuurlijk draait het vooral om de glimmende oldtimers op het terrein aan de Loodijk/Loohavenweg in Saasveld, maar er is meer. Oude ambachten herleven. Van klompenmaker en mandenvlechter tot midwinterhoornmaker en smid laten zien hoe ze in vroegere jaren hun beroep uitoefenden. Wie nog op zoek is naar auto-, motor-, brommer en trekkeronderdelen, kan zijn slag slaan op de grote onderdelenbeurs, waar overigens ook boeken en tekeningen van oldtimers worden aangeboden. Ook wordt er een verscheidenheid aan gereedschap, kleding, petjes, speldjes en vele miniaturen aangeboden. De Fiat 500 club zal zondag met meer dan 80 auto’s deelnemen aan de Oldtimerdag. op het ruime terrein staan de meest uiteenlopende modellen Fiats 500 te pronken. Vewrder vliegen er radiografisch bestuurde helicopters rond.Voor kleine kinderen is er ook vertier. Ze kunnen in de draaimolen, spelen in de zandbak, zich uitleven op het springkussen of een ritje te maken in een stoomtreintje. Uiteraard wordt ook voor de inwendige mens niet vergeten. Dit jaar is de opbrengst van de boedelveiling bestemd voor de koninklijke muziekvereniging St. Caecilia. Onder de hamer komen goede en bruikbare artikelen, zoals huisraad, gereedschap, machines een dergelijke. De ambitieuze organisatoren Jan Wolbert, Gerrit zum Grotenhof en Jos Fransen hebben alle registers opengetrokken.

Er is volop gratis parkeergelegenheid. Voor volwassenen bedraagt de toegangsprijs € 5,-. kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang.

Bron: Twentse Courant Tubantia

terug naar voorpagina