• Archief
Senioren voor senioren op 27 augustus in Voorthuizen

Senioren voor senioren op 27 augustus in Voorthuizen

Het Bunckmanplein en het Smidsplein vormen eind augustus traditiegetrouw weer het decor van ‘Senioren voor Senioren’, waarbij oldtimers in alle soorten en maten meer dan welkom zijn: auto’s, (motor)fietsen, tractoren, wegenbouwmachines, naaimachines en muziekinstrumenten. Tussen 17.30 en 18.30 uur arriveren alle deelnemers, waarna er een feestelijke rondrit door het dorp op het programma staat. ,,Om het gat tussen vertrek en aankomst op te vullen, hebben we besloten dit jaar een Solex Race te organiseren”, vertelt Ben Docter namens de organisatie. De wedstrijd sluit goed aan bij het jaarthema ‘Bromfietsen’. ,,Wij weten dat er in deze regio heel veel Solex-rijders actief zijn. We hopen die op 27 augustus in groten getale te mobiliseren, zodat het hier een drukte van belang wordt. Het lijkt ons een geweldig gezicht om al die oude karretjes door het centrum te zien scheuren.” Alle modellen, mits in originele staat, zijn welkom. De verschillende soorten Solexen hebben tot de verbeelding sprekende namen als Het Koffertje, De Zwanenhals, De 3800, Het Sleutelgatje en De Peperbus.

Hoewel de organisatie mikt op zo’n honderd deelnemers, is niet iedereen welkom. ,,Wij zijn alleen geïnteresseerd in originele Solexen, die een maximumsnelheid halen van zo’n 25 à 30 kilometer per uur. Opgevoerde exemplaren mogen in de schuur blijven. Wij hebben geen prijs voor de snelste coureur, maar voor de minst langzame.”

Ben Docter en zijn collega ‘regelneven’ Gert van Maanen, Gert Bax en Gerrit van Beek rekenen bij het Oldtimerevenement op honderden deelnemers en duizenden toeschouwers. ,,Het feest blijft maar groeien. Elk jaar wordt het evenement weer een stukje groter.” De kern van het verhaal blijft echter recht overeind staan. ,,We zamelen geld in voor de jaarlijkse Seniorenrit Voorthuizen, bijvoorbeeld door loten te verkopen en via sponsoring. Verder zien we dit evenement als een soort reünie, waarbij heel veel Voorthuizenaren elkaar aan het eind van de zomer weer ontmoeten. Wij horen van de mensen dat ze vooral genieten van de ongedwongen sfeer.”

Meer informatie is te vinden op www.oldtimersvoorthuizen.nl

Bron: Barneveldse Krant

terug naar voorpagina