• Archief
Kampen op 11 juli weer vol glimmende oldtimers

Kampen op 11 juli weer vol glimmende oldtimers

Op 11 juli 2009 staat de binnenstad van Kampen weer vol met prachtige glimmende oude wagens. Dan vindt namelijk voor de 12de maal de Oldtimerdag plaats in het centrum van Kampen met de traditionele autoshow en daarnaast is er ook dit jaar weer een automobiliamarkt. De oldtimerdag staat dit jaar in het teken van dwergmobielen.

Vanaf 09.00 rijden de oldtimers het centrum van Kampen binnen. Ze zullen zich opstellen in de Oudestraat, de Gasthuisstraat, op de Nieuwe Markt en het Van Heutszplein. Er zullen dit jaar meer dan 250 prachtige klassiekers vanuit heel Nederland naar het nostalgische Kampen komen. Dit jaar staat de show in het teken van dwergmobielen. U kunt uw hart ophalen aan de vele mini’s die dit jaar te zien zijn.

Rond 10.30 zullen alle oldtimers, zowel twee-, drie-, als vierwielers, de historische binnenstad van Kampen nog meer tot de verbeelding laten spreken.

De lange stoet van prachtige en met zorg opgepoetste blinkende mobielen geven u een indruk van meer dan 70 jaar historie op het gebied van automobiles. Naast dat u de oldtimers kunt bewonderen en misschien wel de kans krijgt om even achter het stuur te zitten, zullen de eigenaren u graag antwoord willen geven op uw vragen.
Een kleine markt met auto-onderdelen en miniaturen op het Van Heutszplein maakt het geheel af.

Om 14.30 vertrekken de oldtimers voor een gezamenlijke tocht door het prachtige gebied rondom Kampen. Vanaf 16.00 zal het defilé in de Oudestraat door het College van burgemeester en Wethouders worden afgenomen. De tocht eindigt voor het nieuwe gemeentehuis.

Kijk voor de route op www.steck.nl. Het evenement is gratis toegankelijk.

terug naar voorpagina