• Archief
Spettacolo Sportivo Alfa Romeo op 29 en 30 augustus

Spettacolo Sportivo Alfa Romeo op 29 en 30 augustus

De Stichting Alfa Romeo Club Bezitters (SCARB) zorgt weer voor een tweedaags autosportfeest met een Italiaans randje. Naast de Alfa Romeo Challenge maken ook enkele andere, veelal historische, raceseries hun opwachting. Het spektakel vindt plaats op 29 en 30 augustus. Plaats van handeling is het Circuitpark in Zandvoort.

Speciale aandacht is er deze keer voor de befaamde Italiaanse carrosserie specialist Zagato op het internationaal steeds populairder wordende clubweekend van Nederlands grootste en meest actieve Alfa Romeo club, de SCARB. Zagato viert dit jaar haar 90-jarig bestaan en in die negen decennia heeft de samenwerking tussen Alfa Romeo en Zagato tal van bijzondere auto’s opgeleverd, van schoonheden als de 6c 1750 van 1929 tot brute monsters als de SZ/RZ. Daarom probeert de SCARB zo veel mogelijk door Zagato gebouwde auto’s op het Spettacolo Sportivo bij elkaar te krijgen en zijn vele resultaten van de samenwerking te bewonderen op een speciale expositie. Daarbij verwelkomt de organisatie ook andere merken auto’s met een Zagato carrosserie.

Er staan diverse races op programma (Alfa Challenge en NK Historische Toerwagens en GT’s), rijstijlcursussen, vrij rijden op het circuit, ‘rijden & glijden’, een concours d’élégance , een uitgebreid aanbod aan stands met onderdelen, accessoires, kleding, miniaturen, boeken, en nog veel meer. Jongere Alfisti kunnen zich vermaken in Kids Paradise. Bezoekers komen vanuit heel Europa naar het Spettacolo Sportivo, om actief deel te nemen of om rustig te genieten van het feestelijk spektakel. Naar verwachting komen in het weekend rond de 1.400 Alfa Romeo’s naar het circuit.

Meer informatie: www.spettacolosportivo.eu

terug naar voorpagina