• Archief
Oldtimerdag Ruinerwold op zaterdag 15 augustus

Oldtimerdag Ruinerwold op zaterdag 15 augustus

Op zaterdag 15 augustus staat het Drentse dorpje Ruinerwold voor de 17e keer weer helemaal vol met oldtimers. Het is allemaal begonnen in voorjaar 1993 toen vertegenwoordigers van de Stichting Historie en Motor Toerclub Stichting ’88 een goed aansprekend idee zochten voor de Open Monumenten dag. Hieruit werd de eerste Oldtimerdag geboren, een show van oude tractoren, auto’s en motoren met aansluitend een toerrit. De eerste Oldtimerdag werd gepland op 21 augustus 1993 in de pas gerestaureerde Dorpsstraat. Direct het eerste jaar waren er al 125 deelnemers. De commentaren in de kranten waren lovend in hun artikelen over deze dag. “Enorme belangstelling voor oldtimers in Ruinerwold”, “Onder een mager zonnetje reden de gepoetste en gerestaureerde voertuigen onder grote belangstelling door Ruinerwold”, “Grote Oldtimershow in Ruinerwold”. Kortom de eerste succesvolle Oldtimerdag was een feit. In de daarop volgende jaren ontstond een gestage groei tot 2002, om na drie jaargangen van rond de 1100 in 2008 door te groeien naar 1450 geregistreerde deelnemers.

Ook de 2009 editie belooft weer een groots evenement te worden. Alle deelnemende voertuigen worden opgesteld in een 2 kilometer lang afgezet parcours in de kern van Ruinerwold. Gelukkig bevinden zich in het parcours 5 horecabedrijven met bijbehorende voorzieningen en kan de 2 kilometer lange lint van oldtimers ontspannen worden bekeken.

Meer informatie op: www.oldtimerdagruinerwold.nl

terug naar voorpagina