• Archief
Rob Slotemaker Memorial Rallye zaterdag 12 september

Rob Slotemaker Memorial Rallye zaterdag 12 september

Op zaterdag 12 september wordt er ter herinnering aan Rob Slotemaker én voor het goede doel, Fonds Slachtofferhulp, een één daagse rally gehouden. De rallye staat alleen open voor klassiekers en oldtimers van minimaal 30 jaar oud. Auto’s waarmee Rob Slotemaker in zijn loopbaan zelf heeft gereden hebben daarbij de voorkeur.

Rob Slotemaker werd geboren op 23 juni 1929 in Batavia. Zijn naam is voor velen een begrip. Tijdens zijn loopbaan als straaljagerpiloot maakte hij proefondervindelijk kennis met de wetmatigheden bij het autoslippen. Deze unieke ervaring was voor hem aanleiding om van het ‘antislippen’ zijn vak te maken. De Slotemakers Anti-Slipschool werd in 1957 opgericht en leidde al snel tot succes. Gaandeweg ontstond het idee om ook op het circuit instructie te gaan geven. Alles draait tenslotte om voertuigbeheersing. Racen en rally’s waren zijn grote passie. Rob werd als gezicht van het Racing Team Holland in 1964 een heuse ambassadeur voor de autosport en bleef daarnaast met zijn Anti-Slipschool een groot publiek trekken. Rob is samen met Henk van Zalinge de grondlegger van de (auto)Rensportschool Zandvoort. Deze organisatie is nog steeds actief in het opleiden van coureurs, gedurende de racecursussen op Zandvoort.

Rob Slotemaker had oog voor talent. Zo zag hij bijvoorbeeld al vroeg dat Jan Lammers en Wim Loos, die destijds als baanspuiters voor hem werkten, bijzondere talenten bezaten. Rob gaf Jan uiteindelijk de kans om zijn ambities waar te maken. De eerste race waarin Lammers uitkwam won hij meteen op overtuigende wijze. Rob voorspelde dat Jan eens wereldkampioen zou worden. Toen Jan in 1978 geen sponsors kon vinden, beleende Rob zelfs zijn eigen huis om het volgende formule 1 seizoen voor Jan mogelijk te maken. Daaruit sprak een enorme toewijding. Op 16 september 1979 overleed Rob Slotemakers tijdens een race op het circuit van Zandvoort.

De Rob Slotemaker Memorial Rallye wordt in samenwerking met de Historische Auto Ren Club, Circuit Park Zandvoort en Classic Events door de Slotemakers Anti-Slipschool georganiseerd.

Meer informatie is te vinden op: www.slotemakers.nl

Bron: slotemakers.nl

terug naar voorpagina