• Archief
Mogelijke comeback van de Trabant

Mogelijke comeback van de Trabant

Op de IAA 2007, toonde miniatuurbouwer Herpa een schaalmodel van het Oostblok-icoon als hedendaagse lifestyle-auto. Vanwege de enthousiaste reacties begon prototypebouwer IndiKar, in samenwerking met Herpa, de ‘new Trabi‘ te ontwikkelen. De tot DDR-icoon geworden Trabant komt opnieuw terug op de aankomende IAA in Frankfurt. Nog niet als productiemodel, maar als nu als heuse conceptcar. De plannen om het merk nieuw leven in te blazen worden serieus bekeken. De conceptcar moet investeerders aantrekken om de auto daadwerkelijk in productie te kunnen nemen. Hoe de nieuwe Trabant eruit komt te zien wordt nog geheim gehouden tot de IAA.

De ooit pruttelende 2-takt wordt in een de nieuwe variant het tegengestelde van zijn voorvader, hij is nu voorzien van een elektromotor. De elektrische Trabi nT heeft een actieradius van zo´n 250 kilometer en is daardoor een auto voor het echte arbeidersvolk in de stad. Het uiterlijk van de nieuweling verschilt overigens wel met de oude versie. “De Trabant nT wordt absoluut geen retro-model”, stelt Jürgen Schnell van IndiKar tegen bild.de, die het nieuws naar buiten bracht.

Het model wat aan het publiek wordt getoond op de autoshow in Duitsland is klaar voor productie, het enige wat nog ontbreekt is geld. De naam Trabant werd in 1957 gekozen na een prijsvraag nadat de auto eerst slechts onder zijn typenaam verkocht werd. De naam betekent aan de zoiets als ‘maatje’, wij zijn benieuwd of er opnieuw het ‘maatje’ voor het volk op de markt wordt gebracht.

terug naar voorpagina