• Archief
Fiat brengt de Topolino opnieuw op de markt

Fiat brengt de Topolino opnieuw op de markt

Berichten we gisteren over een mogelijke comeback van de Trabant, vandaag is het de beurt aan Fiat. Het succes van de nieuwe Fiat 500 smaakt waarschijnlijk naar meer, want Fiat is serieus bezig met een nieuwe versie van de Topolino. De Topolino was de 1936 geïntroduceerde voorloper van de alom bekende Fiat 500, die eigenlijk Nuova 500 heette. De Topolino kreeg van Fiat namelijk ook de benaming Fiat 500 mee. De Topolino bleef in productie tot 1955 en er werden er bijna 520.000 exemplaren van gemaakt. De Topolino was een van de kleinste auto’s die door Fiat ooit in massa is geproduceerd.

In tegenstelling tot het origineel wordt de nieuwe Topolino wel een vierzitter, ook al is het nieuwe model duidelijk kleiner de Fiat Panda met een lengte van ongeveer 3,15 meter. Daarmee wordt de nieuwe Topolino geen tegenhanger van de meer premium Smart en Toyota IQ. De Topolino moet een echte budgetauto worden, net als zijn stamvader ooit was. De productie gaat plaatsvinden in de Zastava-fabriek waar in het verleden al vele Fiat-modellen (in licentie) werden gebouwd. Waarschijnlijk wordt de nieuwe Fiat op de Autosalon van Genève voor het eerst aan het publiek getoond. Fiat rekent erop dat eind 2010 de nieuwe Topolino bij de dealers staat.

terug naar voorpagina