• Archief
Opening AutoSloperij Museum op zondag 20 september

Opening AutoSloperij Museum op zondag 20 september

Op 20 september opent het unieke AutoSloperij Museum officieel haar deuren. Iedereen is die dag vanaf 10.00 uur van harte welkom.

De eerste auto-sloperijen doken op in Nederland omstreeks 1950. Na hun laatste rit werden de auto’s op een terrein verzameld waar ze stonden te wachten of er nog iemand iets van hun, nog bruikbare onderdelen nodig had. Vaak werden die er dan ter plekke er af gesloopt en verkocht aan een blije klant, die voor een klein bedrag zijn eigen auto weer kompleet maakte. De liefde voor het autoslopen begon voor de founding father van het museum, Willem Reuvers, op 10-jarige leeftijd. In Amsterdam, waar zijn oom begin jaren ’60 een autosloperij bezat begon zijn fascinatie. Vijftien jaar geleden ontstond het idee voor dit autosloperijmuseum.

De exploitatie van het Museum is in handen van de stichting Autosloperijmuseum. Deze groep vrijwilligers zet zich in om het prachtige historisch mobiel erfgoed te beheren en tentoon te stellen.

Het hart van het museum wordt gevormd door een authentieke autosloperij zoals die in de jaren vijftig operationeel was. Op verzoek zijn er mogelijkheden om een rondleiding te volgen en een reisje geschiedenis te maken. Voor velen ongetwijfeld een ontmoeting vol herkenbare beelden. Tijdens de rondleidingen wordt onder andere stilgestaan bij de milieu gevolgen van het oorspronkelijke autosloperij bedrijf, maar ook bij de innovaties en ontwikkelingen die de autosloperij branche de laatste decennia doormaakt. De expositie bestaat verder uit talrijke oldtimers, in oorspronkelijke staat, zoals ze ooit zijn ingeleverd.

De stichting AutoSloperij Museum neemt haar maatschappelijke en sociale verantwoordelijkheid en toont deze door in samenwerking met ’s Heerenloo een dagbesteding aan te bieden aan mensen met een beperking, die onder begeleiding een gedeelte van het museum onderhouden.

Meer informatie is te vinden op www.autosloperijmuseum.nl

terug naar voorpagina