• Archief
Koninklijk rijden in een Daimler Super Sport 4.0

Koninklijk rijden in een Daimler Super Sport 4.0

Het komt niet vaak voor, maar het is nu mogelijk om de auto van koningin Elisabeth II van Engeland kopen. Het gaat om een Daimler Super Sport 4.0. Met slechts 14.000 mijl op de teller.

De bolide is volgens de verkoper van ‘een oud vrouwtje’ geweest. Toen iemand de contactgegevens van de vorige eigenaar via de nummerplaat opvroeg, bleek dit oude dametje niemand minder dan ene E. Windsor, wonende op Buckingham Palace te Londen.
De koningin van Engeland reed van 2001 tot 2005 rond in de snelle wagen. Jaguar heeft de eerste 2500 miles in de wagen afgelegd, om er zeker van te zijn dat er geen mankementen aan het licht zouden komen. Volgens ingewijden gebruikte Elisabeth de wagen vooral om naar de kerk te gaan en privé-uitjes.
Typisch voor deze auto zijn de nog altijd werkende flitslichten in de voorbumper, meeflikkerende koplampen en blauwe neonlichten onder de spiegels. De bediening wordt geregeld vanaf een paneel op de middenconsole.De Daimler heeft geen asbakken of aanstekers, maar wel een speciaal ontworpen vakje voor de handtas van de koningin. Er zat ook een hotline naar Downing Street in de auto gemonteerd, maar deze werd voor de verkoop verwijderd.

De auto staat te koop bij het Britse bedrijf Legends in Time.

terug naar voorpagina