• Archief
De Bromvliegers azen zondag 23 augustus op wereldrecord

De Bromvliegers azen zondag 23 augustus op wereldrecord

Op 14 augustus 2005 werden de Bromvliegers samen met vele andere liefhebbers wereldrecordhouder tijdens de Jumbo Langste Rij met 674 liefhebbers rijdend door Zijtaart. Na 2 jaar en 4 dagen is dit wereldrecord inmiddels door bromfietsclub Blarok uit het Zweedse Borlänge verbeterd naar 782. De wisselbeker heeft inmiddels een mooi plekje gekregen in Zweden. De Bromvliegers gaan proberen het wereldrecord weer terug naar Nederland te krijgen en wel op zondag 23 augustus 2009. Een evenement dat je als liefhebber niet mag missen. We verwachten dat ook het publiek, net als in 2005, weer massaal naar Zijtaart gaat trekken om al die oldtimer brommers te aanschouwen in een nieuwe Jumbo Langste Rij.

Aanmelden voor de recordpoging hoeft niet; wie er deel van wil uitmaken kan zondag simpelweg naar de kom van Zijtaart rijden en zich tussen 08.00 en 11.30 uur voor € 7,50 inschrijven. De recordpoging start om exact 12.00 uur. Voorwaarde om mee te doen is dat de bromfiets of solex niet meer dan 50cc aan vermogen mag leveren. Een oldtimer hoeft het niet per se te zijn maar heeft wel de voorkeur. Het liefst wil de organisatie zoveel mogelijk oldtimers. Omstreeks 14.30 uur is duidelijk of De Bromvliegers geslaagd is in de wereldrecordpoging.

Meer info: www.bromvliegers.nl

terug naar voorpagina