• Archief
60 jaar Porsche-postzegels in Nederland

60 jaar Porsche-postzegels in Nederland

Ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van Porsche in Nederland geeft TNT Post drie verschillende Porsche-postzegels uit met afbeeldingen van de modellen die kenmerkend zijn voor zes decennia Nederlandse Porsche-historie: de 356 waar het allemaal mee begon, de 911 RS uit 1973 en tot slot de jubileum-911, een limited edition waarvan er slechts 15 speciaal voor de Nederlandse markt zijn geproduceerd.

De eerste exemplaren van de Porsche-postzegels zijn vandaag overhandigd door Harry Koorstra, directievoorzitter van TNT Post en Ray Uiterwaal, directeur van Pon Porsche Import aan Robert S. Croll, President van de Rechtbank Zwolle-Lelystad en onder meer voorzitter van de Nationale Rode Kruis Rally en de KNAC (Koninklijke Nederlandsche Automobiel Club). Ook voormalig coureur en Nederlands Porsche-icoon Gijs van Lennep viel deze eer te beurt bij de finish van de 10e Nationale Rode Kruis Rally op Huis Ampsen nabij Lochem.

De Porsche-postzegels maken onderdeel uit van de Postbox Porsche. De Postbox is een eerder dit jaar geïntroduceerd nieuw product van TNT Post: een doosje met drie postzegels en drie luxe ansichtkaarten rondom hetzelfde thema. De Postbox Porsche werd ontwikkeld in samenwerking met Pon Porsche Import.

Pon Porsche Import is importeur voor Nederland van het Duitse merk Porsche. Het merk richt zich op het topsegment van de markt en dat al meer dan zestig jaar lang. De modellen Boxster, Cayman, Cayenne, 911 en sinds kort ook de Panamera worden door zeven officiële Porsche Centra in Nederland verkocht. Samen met de dealerorganisatie wordt kleur gegeven aan het zestig jarig jubileum van Pon Porsche Import.

De Postbox Porsche is vanaf 1 september 2009, zolang de voorraad strekt, verkrijgbaar via de Collect Club in Groningen en online via tntpost.nl/postbox. De Postbox verschijnt in een oplage van 10.000 exemplaren.

terug naar voorpagina