• Archief
Oosterschelderit zondag 6 september

Oosterschelderit zondag 6 september

De Oosterschelderit wordt traditioneel op de eerste zondag in september verreden. Dit jaar is dat zondag 6 september. Al vanaf de eerste editie in 2004 kent deze rit een grote landelijke belangstelling. Aan deze rit kan alleen met historische auto’s van 1978 en ouder worden deelgenomen. Er wordt gereden in een sport en tourklasse.

Dit jaar is de Oosterschelderit een vrijwel volledig Zeeuwse feestje. De start is in Bergen op Zoom, op de grens van Zeeland en Brabant. Na de start gaat de route zonder veel omwegen het Zeeuwse land in en daar zal voor een belangrijk deel de rit worden gereden. De afstand voor de sportklasse wordt ongeveer 220 km, de tourklasse rijdt 180 km.

De start is in het historische centrum van Bergen op Zoom. Het startbureau bevindt zich in restaurant ’t Spuihuis aan de haven. De routes lopen grotendeels over verharde wegen. De sportklasse start vanaf 9.30 uur. Daarna start de tourklasse. De finish van de deelnemers verwachten wij tussen 16.30 en 17.30 uur. De finish is bij een restaurant in de bosrijke omgeving van Bergen op Zoom.

Meer informatie is te vinden op www.krabbenrijders.nl

terug naar voorpagina