• Archief
King Cruise op zondag 13 september in Muiden

King Cruise op zondag 13 september in Muiden

King Cruise. De naam alleen klinkt al goed. Op een groot parkeerterrein onder de rook van Amsterdam komen elke tweede zondag van de maand een bonte verzameling Amerikaanse voertuigen bij elkaar. In 2004 begon initiatiefneemster Maria Pels met een try out op het Maxis terrein bij Muiden, naast de A1. Vanaf de eerste meeting bleek het idee een groot succes. In 2008 wist de organisatie bezoekersaantallen van gemiddeld 750 voertuigen te noteren, met uitschieters tot boven de duizend.
Kenmerkend voor de Kring Cruise is dat het geen club is, het draait enkel en alleen om de bijeenkomsten op het parkeerterrein die door een groep van vrijwilligers in goede banen wordt geleid. In het vrijwilligersteam van de King Cruise zitten alleen maar mensen met een grote liefde voor Amerikaanse voertuigen en bezitten er zelf allemaal ook minstens één.
De meetings worden niet alleen bezocht door Amerikaanse auto’s maar ook vele Amerikaanse motoren zijn elke tweede zondag van de maand op het terrein te bewonderen. De meetings worden gehouden van april tot en met september, hoewel er ook een wintereditie in december op het programma staat.
Naast Amerikaanse voertuigen is er een Amerikaanse markt met een swap meet om overtollige onderdelen te verkopen of juist dat lang gezochte item te kopen. Ook zijn er specialisten in Amerikaanse auto en motoren te vinden en natuurlijk is er veel te vinden rondom het Amerikaanse thema. Verder zorgt de organisatie voor toiletten en is er natuurlijk ook aan eten en drinken gedacht.
De organisatie denkt dat King Cruise zijn succes voornamelijk dankt aan de goed centraal gelegen locatie, de gratis entree en de gezellige sfeer. Dat alle vrijwilligers zelf grote liefhebbers van Amerikaanse voertuigen zijn zal zeker ook belangrijke rol spelen.
De eerst volgende King Cruis is op zondag 13 september. Meer informatie is te vinden op www.kingcruise.nl

terug naar voorpagina