• Archief
Oldtimer voor de kleintjes, BMW 328 Roadster

Oldtimer voor de kleintjes, BMW 328 Roadster

Toen de BMW 328 Roadster in 1936 aan het publiek werd gepresenteerd trok zijn sportieve design en innovatieve techniek meteen de aandacht. Ruim 70 jaar nadat de productie van de BMW 328 Roadster van deze oldtimer stopte, is de droomauto terug als speelgoedauto voor kinderen van drie tot vijf jaar.

Met zijn grote ronde koplampen, langgerekte nieren en gedeelde voorruit lijkt de speelgoedversie van de BMW 328 Roadster redelijk goed op het origineel. Net als de BMW 328 Roadster ‘voor volwassenen’ heeft de speelgoedauto een reservewiel bovenop de kofferbak.
Qua vermogen is er een duidelijk verschil tussen de speelgoedauto en de echte BMW 328 Roadster. In plaats van een 80 pk zescilinder drijft, afhankelijk van de versie, een elektromotor of de benen van de jonge bestuurder de speelgoedauto aan.

De BMW 328 Roadster is voorzien van speciale rubberbanden die er voor zorgen dat de speelgoedauto geruisloos over elk oppervlak kan rijden. Bovendien zijn de banden zo gemaakt dat ze geen beschadigingen maken aan houten vloeren. Veilig is de BMW 328 Roadster ook, dankzij onder meer een stuur dat zo is ontworpen dat het niet makkelijk uit de handen van de jonge rijder kan glippen. Bovendien heeft de TüV de auto goedgekeurd, een bevestiging van de veiligheid van de trapauto.

De BMW 328 Roadster is er als trapauto, maar er is ook een versie van deze oldtimer met elektromotor. Beide varianten zijn verkrijgbaar via de BMW dealers vanaf de tweede helft van september 2009.

Bron: www.bmw.nl

terug naar voorpagina