• Archief
State of Art Grand Prix Classic 12 en 13 september

State of Art Grand Prix Classic 12 en 13 september

Na het succes van de voorgaande drie jaren organiseert de HARC in het weekend van 12 en 13 september 2009 op het Circuit Park Zandvoort voor de vierde keer de State of Art Grand Prix Classic organiseren.

Ieder jaar probeert de HARC voor een gevarieerd publiek een geweldig weekend te organiseren. De attractiewaarden voor de historische autosport wordt dit keer versterkt door enkele speciale programma-onderdelen. Met een toegangskaart is er toegang tot tribune maar ook tot de paddocks.

Races vormen het hoofdprogramma. Tijdens de lunch break op zaterdag is er een demonstratie met de ooit spectaculaire DAF Brabham F3 racewagens met Variomatic system. De F3’s werden destijds bij testen en in races bestuurd door onder andere Rob Slotemaker, Gijs van Lennep en Mike Beckwith. De F3’s zullen tijdens dit evenement op Circuit Park Zandvoort worden bestuurd door Paul van Doorne, de kleinzoon van de grondlegger van DAF, Dr. Hub van Doorne en Erik Huysmans, die mede verantwoordelijk is voor het beheer van de historische racewagens.

Het is tijdens het evenement bijna 30 jaar geleden dat Rob Slotemaker in het harnas stierf. Dit evenement zullen er een aantal auto’s waarin Rob heeft gereden op het circuit komen. Verder zal op 12 september de Slotemaker Memorial Rallye haar eindpunt bereiken op Circuit Park Zandvoort waarna deze rally wordt afgesloten met een regularity op het circuit in de historisch verantwoorde rijrichting: ‘anti-clockwise’ dus tegen de normale rijrichting in.

Een andere thema zal zijn het 100-jarig bestaan van het merk Morgan als zelfstandige fabrikant van sportauto’s. Dit jubileum is in juli in en rond de fabriek in Engeland gevierd en de festiviteiten worden in vele landen door en met de lokale Morgan-clubs voortgezet. Tijdens dit evenement zijn de Morgan Sports Car Club Holland, de Morgan-importeur Nimag en HARC-vriend en Morgan-verzekeraar Kuiper Verzekeringen met een imposante stand en heel veel – oldtimer en modernere – Morgans, aanwezig aan de binnenzijde van de Tarzan-bocht.

De HARC heeft weer gezorgd voor een aantal spectaculaire racevelden. De trainingen c.q. qualificaties vullen de zaterdagmorgen. Maar in de middaguren brand de strijd los. Met races van de ABC NK Historische Toerwagens & GT’s, NETSERVICES Youngtimer Touring Car Championship. MG/TR Competitions, “Equipe” GTS, Porsche 944 BC en TopGear Westfield Cup. Op zondag zijn er races vanaf 9.00 uur met dezelfde startvelden als op zaterdag, aangevuld met een aantal extra attracties.

Het programma/tijdschema is te vinden op www.harc.nl

terug naar voorpagina