• Archief
De Trabant gaat nieuwe levensfase in

De Trabant gaat nieuwe levensfase in

Een icoon herleeft met de introductie van de Trabant nT conceptcar op de IAA in Frankfurt. IndiKar heeft op de Duitse beurs de conceptcar onthuld die een voorbode is van wat we in 2012 op de weg kunnen gaan zien. Opvallend, of eigenlijk ook niet gezien de ontwikkelingen op de IAA, is dat de Trabant elektrisch wordt aangedreven. Een 64 pk-sterke elektromotor zorgt voor een top van 130 km/h, opladen duurt niet minder dan acht uur, maar met een snellader kan het in 120 minuten.

Het nieuwe Trabant had geen betere timing kunnen kiezen voor zijn herintroductie dan op de IAA van 2009. Niet alleen omdat de auto elektrisch is aangedreven en daarmee geheel in het tijdsbeeld past, maar ook omdat MINI 50 jaar bestaat en Citroën een eerste aanzet geeft voor de introductie van een nieuwe 2CV. Want wat de MINI is voor de Britten en de 2CV voor de Fransen, is de Trabant voor de Duitsers. De IAA staat dus behalve wat betreft toekomstige projecten vooral ook in het teken van iconen die nieuw leven in zijn geblazen.

Het project om een nieuwe Trabant op de markt te zetten is een samenwerking tussen carrosseriebouwer Indikar, designcentrum Nils Poschwatta en schaalmodelbouwer Herpa. De drie-eenheid verwacht in 2012 een seriemodel te onthullen.

terug naar voorpagina