• Archief
26 en 27 september Schloss Bensberg Classics

26 en 27 september Schloss Bensberg Classics

Op 26 en 27 september vindt rond het historische slot Bensberg bij Keulen voor het eerst de Schloss Bensberg Classics plaats. Het evenement is georganiseerd onder toezicht van het Volkswagen-concern. Het wordt dan ook een feestje voor alle merken die binnen het Volkswagen-concern vallen. Na een 150 kilometer lange rally voor 60 historische autos op zaterdag kunnen vervolgens op zondag 44 klassieke autos worden bewonderd tijdens een exclusief concours délégance.

Met de grootste hoeveelheid merken automerken in huis heeft Volkswagen alle reden om het historisch erfgoed te koesteren en een bijdrage te leveren aan het in stand houden en beleven van beroemde klassieke automodellen. Aan de rally doen niet alleen modellen uit het roemrijke Volkswagen verleden mee, maar ook een Lamborghini 400 GT, een Blower Bentley, een Horch 930V en een Porsche 356 C. Het Concours telt onder andere deelname van een Bugatti 57 SC Atalante uit 1937, een Glöckner Porsche uit 1954 en de unieke Karmann Audi Pik Ass van bouwjaar 1973.

Een jury onder leiding van Volkswagen design directeur Walter deSilva, zal de autos beoordelen. Met aan zijn zijde onder andere de deskundigheid van meervoudig 24-uur van Le Mans winnaar Jacky Ickx, de Italiaanse meester ontwerper Giorgetto Giugiaro en de Britse design goeroe Stephan Bayley.

Op zaterdag 26 september start de rally om 11.00 uur waarna de autos om 17.00 uur terug worden verwacht op het slot. Zondag begint de beoordeling van de concours autos om 9.00 uur. Slot Bensberg ligt ten oosten van Keulen, niet ver van de autobaan A3.

Meer informatie kunt u vinden op: www.sbc2009.de

terug naar voorpagina