• Archief
Prins Maurits deelnemer oldtimerrally Stars & Cars

Prins Maurits deelnemer oldtimerrally Stars & Cars

Vanaf de parkeerplaats bij Hotel Eindhoven gaat zaterdag 26 september de rally Stars & Cars van start.

Aan de eendaagse oriëntatierit naar Maastricht doen maar liefst 120 oldtimers mee. De rally heeft het thema Stars & Cars en van de deelnemers wordt verwacht dat zij met bijzondere aangeklede automobielen (bij voorkeur klassiek/exotisch) en gepast gekleed als ‘Stars’ aan de start verschijnen.

Een van de klassiekers wordt bestuurd door prins Maurits, meldt de organiserende vereniging Het Verschil. De opbrengst van de rally, naar verwachting zo’n 50.000 euro, gaat naar de stichting ALS, die onderzoek doet naar deze verlammende spierziekte.

Vanaf de startlocatie in Eindhoven leidt de route langs de prachtigste plekjes in Brabant, om vervolgens op een geheime lunchlocatie te eindigen. De ochtendroute bevat drie verschillende etappes, elk van een verschillend type. Na de lunch vangt de middagroute aan, die ook drie etappes telt. De middag leidt de deelnemers door een prachtig landschap dat velen het gevoel zal in het buitenland te zijn (en misschien is dat dan ook wel zo…). Uiteindelijk wordt in een schitterende omgeving gefinisht in de omgeving van Maastricht. De rally wordt uitgezet door Lodewijk Beijst, van o.a. de Waterloo Rally en Paul Reijnen. Het Routeboek zal zakelijk en formeel zijn, maar men moet niet opkijken van plotse grappen en grollen om de stijfmakende concentratie van de equipes even te breken.

Wielrenster Leontien van Moorsel en presentatrice Nada van Nie geven om 10.00 uur het startsein.

Meer informatie is te vinden op: www.startandcars.nl

terug naar voorpagina