• Archief
Kever blijft nummer één onder de oldtimers

Kever blijft nummer één onder de oldtimers

De Volkswagen Kever is de populairste oldtimer van Nederland. De meeste mensen die een klassieke auto bezitten, hebben een (of meerdere) wagens van dit ooit straatbeeld bepalende model.

De ‘oldtimer-VW’ is juist zo populair, omdat dit Duitse merk voor veel mensen ooit hun eerste auto is geweest. Wereldwijd zijn er meer dan 21,5 miljoen van verkocht waarmee de auto een van de populairste aller tijden is. Behalve de Kever telt ons land ook veel oldtimer-Mercedessen, Fords en Fiats.

Dat blijkt uit een klassiekeronderzoek door Europeesche Verzekeringen. De resultaten worden vandaag officieel bekendgemaakt tijdens het Oldtimerfestval op het circuit van Zandvoort.

Opmerkelijk is dat veel oldtimerbezitters wel zuinig op hun voertuig zijn (zo zet bijvoorbeeld bijna 85 procent de wagen in een garage), maar ongeveer de helft niet weet hoeveel de klassieker exact waard is. De oldtimer is niet getaxeerd, waardoor een juiste waardebepaling bij diefstal of schade heel moeilijk is. Bezitters van klassieke voertuigen lenen hun bolide zelden uit. Als er met de oude auto wordt gereden, dan wordt dit vaak gedaan met anderen, bijvoorbeeld in clubverband.

terug naar voorpagina