• Archief
Citroen viert 4 oktober haar 90-jarige bestaan

Citroen viert 4 oktober haar 90-jarige bestaan

Citroën bestaat 90 jaar en dat wordt groots gevierd. In alle Europese hoofdsteden wordt die dag de negentigste verjaardag gevierd van het merk Citroën.

Op 4 oktober vormen de Citroëngebouwen op het Stadionplein in Amsterdam en het plein hiertussen het decor voor een groot aantal buitenactiviteiten, waarvan de voornaamste de Citroënparade is. 90 Citroëns die het straatbeeld de afgelopen 90 jaar hebben gekleurd starten vanaf het Stadionplein en maken een rit in de omgeving van Amsterdam. Rond 12.00 uur verzamelen deze auto’s zich op het Stadionplein en vormen zo een openluchtmuseum. De start van de parade is om 14.00 uur en vanaf 15.30 uur worden de Citroëniconen weer verwacht op het Stadionplein. Daar zullen ze tot 17.00 uur te bewonderen zijn.

In de Citroëngebouwen aan het Stadionplein is het tevens mogelijk een expositie te bekijken over de historie van Citroën [met een aantal iconen zoals de Traction Avant, de DS en de 2CV]. Daarnaast beleven de nieuwe Citroën C3 en DS3 hun avant-première in Nederland.

terug naar voorpagina