• Archief
Groot Brittannië verlengt slooppremie

Groot Brittannië verlengt slooppremie

De sloopregeling in Duitsland is inmiddels afgelopen maar de regering in Groot Brittannië heeft besloten de regeling nog even voor te zetten. Nog eens honderdduizend kopers van een auto kunnen gebruik maken van een regeling, waarbij een premie wordt gegeven voor het slopen van een oud exemplaar.

De Britse autosector had op een uitbreiding van de regeling aangedrongen, omdat het geld voor een vergelijkbaar programma bijna op is. Kopers van een nieuwe auto kunnen rekenen op een korting van 2000 pond (2170 euro) als zij een auto inleveren die ouder is dan tien jaar.

Zoals bekend staan er in Groot Brittannië nog vele (semi) oldtimers, het verlengen van de regeling zal de spoeling voor de liefhebbers nog dunner maken. Tot dusver zijn er ruim 227.000 orders voor een nieuwe auto geplaatst. Straks zijn er dan ook ruim 300.000 (in potentie) oldtimers naar de schroothoop verdwenen.

terug naar voorpagina