• Archief
André Lefebvre in dienst van Voisin en Citroën

André Lefebvre in dienst van Voisin en Citroën

Net nu Citroën haar 90-jarige bestaan viert is goed om eens extra aandacht te besteden aan de namen achter het succes van dit merk. Een van die namen is André Lefebvre, de grote man achter de meest innovatieve Citroën automobielen uit de geschiedenis. Naast de Traction Avant creëerden Lefebvre en zijn team ook de TUB bedrijfswagen (voorloper van de H en HY), de 2CV (1948) en natuurlijk de DS (1955). Ook construeerde hij voor Voisin in de periode 1923- 1931 verschillende vooruitstrevende competitiewagens en record-racers. Dit alles vertelt auto-expert Gijsbert-Paul Berk in zijn boek “André Lefebvre and the cars he created for Voisin and Citroën”. Met behulp van uniek beeldmateriaal wordt op boeiende wijze het levensverhaal en levenswerk van deze geniale constructeur inzichtelijk gemaakt.

ISBN 9781845842444

terug naar voorpagina