• Archief
Veterama 10 en 11 oktober de plek om oldtimeronderdelen te vinden

Veterama 10 en 11 oktober de plek om oldtimeronderdelen te vinden

Wat in 1975 begon als een insider evenement in de oude “Kannenberg Hall” in Mannheim, is nu in 2009 uitgegroeid tot de grootste Europese markt voor oldtimer en youngtimer onderdelen, gereedschappen en benodigdheden. De Veterama trekt op 10 en 11 oktober meer dan 4000 exposanten uit heel Europa naar Mannheim. De beurs wordt naar verwachting bezocht door meer dan 50.000 oldtimerliefhebbers. De beurs is zo groot dat ongeveer 20 kilometer gelopen moet worden om daadwerkelijk elk kraampjes één keer te bezoeken.

In Duitsland heeft de Veterama in de afgelopen 34 jaar een belangrijke plek in de oldtimer en youngtimerwereld ingenomen. Volgens de organisatie gaat dat zelfs zover dat vele oldtimers in Duitsland waarschijnlijk al verdwenen zouden bij gebrek aan onderdelen. Want daar draait het om bij de Veterama; onderdelen. Bumpers, radiateurs, koplampen, wieldoppen, banden in niet meer verkrijgbare maten, moeilijk vindbare motordelen, dit en nog veel meer is wat de bezoeker op deze beurs mag verwachten.

Op de beurs zijn er ook diverse demonstraties te zien van onder andere verschillende lastechniek, carrosseriereparatie en zelf plaatwerk maken.

Ondanks dat de Veterama van een oorsprong een onderdelenbeurs is, zijn er ook complete auto’s te vinden. De organisatie verwacht dit jaar rond de 500 oldtimer en youngtimers. Zo kan de bezoeker een nieuw project aanschaffen er meteen de ontbrekende onderdelen op de beurs bij zoeken. De beurs is overigens ook voor de liefhebber van oldtimermotoren een must, er zijn alleen al 4000 complete motoren te vinden. Uiteraard kunnen ook zij zich verheugen op enorme hoeveelheden (moeilijk vindbare) onderdelen.

Meer informatie is te vinden op: www.veterama.nl

terug naar voorpagina