• Archief
Trabant in de muur symboliseert val van de muur 20 jaar geleden

Trabant in de muur symboliseert val van de muur 20 jaar geleden

Op 9 november 1989 viel de Berlijnse muur. Een keerpunt in de hedendaagse geschiedenis. En wie denkt aan de Berlijnse muur denkt aan de Trabant. Deze DDR-volksauto is onlosmakelijk verbonden met de DDR én de beelden die media over ons uitstortte rondom de val van de muur.

Bij de Duitse ambassade in Den Haag staat sinds kort een replica van de Berlijnse Muur. Een gat erin moet de doorbraak symboliseren. Een Trabant, geparkeerd in de muur, laat hereniging van Oost en West zien. Op 9 november van 15.00 tot 18.00 uur vindt bij deze muur een feest plaats. De ambassadeur zal de aanwezigen toespreken en daarna zijn er Duitse braadworsten en bier voor alle aanwezigen. De Trabantclub Nederland zal die dag in Den Haag met een groot aantal Trabanten aanwezig zijn.

De in 1996 opgerichte Stichting Trabantclub Nederland maakt 20 jaar na de val van de muur goede tijden door. De stichting heeft zo’n 200 leden voor wie sleuteldagen en toer- en puzzelritten worden gehouden. Vier keer per jaar komt voorts de Trabantkrant uit. Tevens kunnen ze gebruik maken van speciaal clubgereedschap – ‘Sonderwerkzeug’ – voor hun Trabi.

Meer informatie www.trabantclubnederland.nl

terug naar voorpagina