• Archief
Nederland wast trouw zijn auto

Nederland wast trouw zijn auto

Nederlanders blijken een proper volkje, zeker als het op hun auto aankomt. Slechts 10 procent van alle autobezitters zegt zijn auto alleen heel af en toe te wassen. Daarbij komt nog een kleine groep van 1,7 procent die zijn helemaal nooit wast. De rest wast zijn auto regelmatig. Dat blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie Bovag onder 1460 autobezitters.

Als reden om niet te wassen wordt onder meer aangevoerd dat de regen in Nederland de auto schoon houdt. De helft vindt de auto laten wassen te duur. Ook interesseert het de mensen die niet wassen vaak niet hoe hun auto eruit ziet of zijn ze bang een wasstraat in te rijden en bang voor krassen.

Per jaar wordt volgens de Bovag een kleine 72 miljoen keer een auto gewassen in Nederland. Iets meer dan een derde wasbeurten vindt plaats in de wasstraat. Iets minder dan een derde gebeurt thuis. Een kwart vindt zelf wassen simpelweg leuk om te doen.

terug naar voorpagina