• Archief
Extra slooppremie en inleverpremie auto slaat aan in Amsterdam

Extra slooppremie en inleverpremie auto slaat aan in Amsterdam

De vergoeding die Amsterdam sinds deze maand geeft voor het inruilen of wegdoen van een oude auto, lijkt voor veel inwoners aanleiding om over te stappen op een schonere auto of het openbaar vervoer. Sinds de sloopregeling voor oude auto’s op 1 oktober inging hebben 430 mensen hun auto ingeruild voor een schoner exemplaar, in ruil voor een premie van tussen de 250 en 1000 euro. Dat meldde een gemeentewoordvoerster vrijdag aldus het AD.

24 Amsterdammers deden hun oude wagen de deur uit en schaften geen nieuwe auto aan. Zij kregen daar een premie van 500 of 1000 euro voor. De vergoeding komt bovenop de nationale sloopregeling. Volgens de gemeente loopt het aantal aanvragen voor de slooppremie de komende weken mogelijk nog iets verder op. Waarschijnlijk geven een aantal Amsterdammers door het jarenlange anti-autobeleid de strijd nu maar op?

terug naar voorpagina