• Archief
Met een MG Midget rond de wereld

Met een MG Midget rond de wereld

Met een MG Midget de wereld rond. Klinkt als een onwaarschijnlijk verhaal. Toch is op de website van Columbus Magazine het verhaal te lezen van de Engelsman Locock. Hij slaagde er namelijk in. Nadat Locock een oldtimer had aangeschaft, kreeg hij tijdens het restaureren het idee om samen met deze MG, die hij Bridget had gedoopt, een wereldreis te maken. Een MG kenner zal weten dat deze auto niet bepaald geschikt is voor ongeasfalteerde wegen in bepaalde landen.

Locock’s buurman Alan Lines beweerde bij hoog en laag dat een wereldreis maken met deze auto onmogelijk was. De stelligheid van de buurman inspireerde de Engelsman echter alleen maar meer om het tegendeel te bewijzen.

Roy en ‘Bridget’ hebben samen een aantal ups en downs gekend. Zo overleefden ze aanslagen van de Taliban en werden aardig door elkaar gehusseld tijdens een aardbeving. Maar de enige keer dat Roy zich echt zorgen maakte over zijn veiligheid was tijdens de overstromingen in het noorden van Australie, die genoemd werden als de ergste in ruim dertig jaar.

Ondanks deze tegenslagen bleef de wereldreiziger positief en zette hij zijn reis voort. Uiteindelijk bracht hij een bezoek aan verscheidene landen in West-Europa, Azie, Australie en niet te vergeten Amerika.

Nu hij terug is, wil de Engelman alle gemiste tijd met zijn vrienden en familie inhalen: ‘Eén van de eerste dingen die ik ga doen, is mijn twee kleinkinderen zien. De jongste, Mathilda, kent me niet eens. Ze was slechts zes maanden oud toen ik vertrok.’

‘Ik houd ervan om te reizen, en ik zal het absoluut missen. Maar het is goed om vrienden en familie weer terug te zien.’ Toch zal Locock zijn avontuurlijke drang nooit verliezen. Naar eigen zeggen verwacht hij pas rust te vinden als hij een reis heeft gemaakt door Afrika. Daarbij wil hij misschien nog wel een boek schrijven over al zijn reizen.

Bij zijn thuiskomst werd Locock warm onthaald door zijn buurman. ‘Het is een fantastische prestatie en ik ben blij dat ik het mis had. Ik dacht eigenlijk dat hij halverwege de reis op zou geven’, aldus Lines.

Bron: Columbus Magazine

terug naar voorpagina