• Archief
Staat van wegdek snelwegen slecht

Staat van wegdek snelwegen slecht

Door de slechte staat van de snelwegen is het aantal auto’s dat schade oploopt de laatste jaren verdubbeld volgens dagblad De Telegraaf. De krant baseert zich op cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS). Let dus op als u (na de winter) weer met u oldtimer op pad gaat.

Rijkswaterstaat werkt aan een soort superasfalt te werken en onderzoekt samen met onderzoeksinstituut TNO hoe verdere problemen voorkomen kan worden. Afgelopen jaar zijn er opnieuw duizenden claims bij de overheidsdienst neergelegd voor schade door het wegdek.

Het superasfalt moet problemen door steenslag tegen gaan, maar ook voor duurzamere wegen zorgen, wat weer flink in de kosten bespaart op vervanging. Rijkswaterstaat en TNO verwachten in 2011 het onderzoek te hebben afgerond.

Het Verbond van Verzekeraars zal vanwege de forse stijging van het aantal autoschades door steenslag bij Rijkswaterstaat erop aandringen om snel tot maatregelen te komen. „Het loopt de spuigaten uit. Bij vorst ontstaat er een soort sterrenslag op de Nederlandse wegen, door zoab. Half Nederland is inmiddels veranderd in een open grindweg”, aldus een woordvoerder van de koepelorganisatie.
De verzekeraars verwijten de wegbeheerders te traag te zijn geweest bij het opruimen van losliggend asfalt bij strenge vorst, die ons land begin dit jaar in zijn greep hield.

Uit laatste cijfers van Autotaalglas blijkt dat dit jaar een op de zes automobilisten te maken heeft met ruitschade.

terug naar voorpagina