• Archief
Youngtimers in de shredder door sloopregeling

Youngtimers in de shredder door sloopregeling

De nationale sloopregeling begint zijn sporen na te laten in het bestand van youngtimers in Nederland. Door de sloopregeling zijn tot op heden zijn meer dan 45.000 auto’s naar de sloop verdwenen. Onder deze auto’s zijn bijna 50 Saab 900 (classic) en bijna 50 Citroën XM’s te betreuren. Ook van de Alfa Romeo 33 en 75, Opel Calibra, Opel Ascona, Mini en de dit jaar 25 jaar oud geworden Renault 25 werden een flink aantal exemplaren ingeleverd. Maar ook een Jagaur, Ford Thunderbird en een Austin Maestro vonden hun Waterloo in de nieuwe regeling.

Het weekblad Autoweek kwam eerder al met een verontrustend lijstje van youngtimers die door sloopregeling vroegtijdig aan hun einde zijn gekomen:

Mini (8 stuks)
VW Kever (1 stuks)
Saabs 900 (45 stuks)
Alfa Romeo 33 (23 stuks)
Alfa Romeo 75 (7 stuks)
Citroen XM (47 stuks)
Opel Calibra (23 stuks)
Opel Ascona (14 stuks)
Renault 25 (7 stuks)
Saab 95 (1 stuks)
Saab 99 (1 stuks)
Buick Park Avenue (2 stuks)
Ford Thunderbird (2 stuks)
Daimler 4.0 (1 stuks)
Jaguar Sovereign 4.0 (1 stuks)
Nissan Cherry (1 stuks)
Skoda 130 (1 stuks)
Austin Maestro (1 stuks)
Yugo 45 (1 stuks)

Het gaat hier allemaal om rijdende auto’s met minimaal 3 maanden geldige APK en dus niet om wrakken die toch al uit de roulatie waren gehaald. De vrees die we een aantal maanden geleden bij OldtimerNieuws al uitspraken blijkt dan helaas de waarheid te worden.

terug naar voorpagina