• Archief
Bijtelling youngtimers blijft op basis dagwaarde

Bijtelling youngtimers blijft op basis dagwaarde

Het plan van Ernst Cramer van de Christen Unie om de bijtelling van auto’s tussen de 15 en 25 jaar gelijk te trekken met nieuwe auto’s is nu officieel van de baan. Het kabinet stemde op 11 november in met een beperkte aanpassing. In plaats van de aanschafwaarde als rekenbasis voor de bijtelling, blijft de dagwaarde het uitgangspunt. In ruil daarvoor wordt bijtellingspercentage met 10 procent verhoogt tot 35 procent. Eerder al had Ernst Cramer toegegeven dat zijn motie niet goed doordacht was en dat hij zich niet had gerealiseerd wat zijn maatregel in praktijk zou betekenen. Dit gebeurde mede onder druk van de actie die Wouter van Embden (www.bijtellingoldtimer.nl) startte om het kabinet op andere gedachten te brengen. Het initiatief kon vanaf de eerste dag op een grote bijval rekenen en bleek dan succesvol.

Nu maar hopen dat het (voorlopig) afgelopen is met de (vaak slecht onderbouwde) aanvallen op de young- en oldtimers in Nederland.

terug naar voorpagina