• Archief
Essen Motor Show voor alle autoliefhebbers

Essen Motor Show voor alle autoliefhebbers

Zaterdag 28 november opent de 42ste internationale Essen Motor Show. Zondag 6 december is het feest voor de liefhebbers van snelle, exclusieve en bijzondere auto’s weer voorbij. Op de beurs zijn nieuwe auto’s te vinden, maar ook vele young- en oldtimers. In totaal zijn er meer dan 250 oldtimers, moderne exclusieve auto en uiteraard sportwagens te bewonderen. Volgens de organisatie van ‘Essen’ wordt er in Europa elk jaar 16 miljard euro gespendeerd aan het rijdend houden van klassiekers. Duitsland telt bijvoorbeeld al meer dan 2000 ondernemingen, die zich richten op historische voertuigen. Meer dan 300.000 auto’s die ouder zijn dan 25 jaar staan geregistreerd bij de Duitse tegenhanger van onze RDW. “De oldtimer is veel meer dan een hobby geworden. Het is tegenwoordig een economische factor om rekening mee te houden”, stelt de beursorganisatie.

Er is op de beurs dan naast het snelle en moderne ‘spul’ ook genoeg te zien en te beleven voor de liefhebbers van het oudere werk. Zeldzame klassieke Mercedessen, unieke Porsche sportwagens, Maserati’s, Aston Martins, Lamborghinis en Bugatti’s, ze zullen er allemaal zijn. Neem wel een paar goede schoenen mee om: de 400 standhouders uit 14 landen staan verdeeld over maar liefst 15 hallen, met in totaal 80.000 vierkante meter.

Kijk op www.essen-motorshow.de voor meer informatie

terug naar voorpagina