• Archief
Bristol Cars: A very British Story

Bristol Cars: A very British Story

Voor de liefhebbers hebben wij bij OldtimerNieuws alvast een tip voor de feestdagen. Bij uitgever Haynes Publishing, bekend van de autoboeken, is onlangs een nieuwe titel verschenen, Bristol Cars: A very British story. Het boek is van de hand van Christopher Balfour die al meerdere boek over typische Engelse merken op zijn naam heeft staan.

Bristol is een Engels instituut als Harrods, Cambridge University en Ascot. Het merk gaat sinds 1946 zijn eigen gang en kent een trouwe klantenkring die het eigenzinnige merk door vele stormen heeft heen geholpen. Dit uitgebreide werk vertelt het verhaal van de fabriek, het merk, de modellen en de even eigenzinnige mensen achter dit alles. De auto’s worden nog steeds op de klassieke manier en met veel ouderwets vakmanschap in elkaar gezet en in dit boek wordt uitgebreid ingegaan op de technieken en de achtergronden van de verschillende modellen; de eerste na-oorlogse modellen (met Austin Seven, BMW en Frazer Nash invloeden) de 400 series, de Britannia en onder andere ook de Brigand, de Blenheim-Series en de Beaufighter komen aan bod. Daarnaast worden ook de opvolgende eigenaren van het merk en de uitstapjes naar de racerij in het boek behandeld.

ISBN 978-1844254071

terug naar voorpagina