• Archief
Verhoging bijtelling youngtimers definitief

Verhoging bijtelling youngtimers definitief

De verhoging van de bijtelling voor youngtimers is definitief. Tweede Kamer heeft gisteren definitief ingestemd met de verhoging. Zakelijke rijders met een auto van vijftien jaar en ouder betalen straks 35 procent bijtelling over de dagwaarde in plaats van 25 procent.

Aanvankelijk was het de bedoeling om niet de bijtelling te verhogen, maar om het uitgangspunt, de dagwaarde, te veranderen naar de cataloguswaarde. Zoals al eerder op OldtimerNieuws was te lezen is dit niet doorgevoerd, mede onder druk van de actie die Wouter van Embden (www.bijtellingoldtimer.nl) startte om het kabinet op andere gedachten te brengen. Het initiatief kon vanaf de eerste dag op een grote bijval rekenen en bleek dan ook succesvol.

Als wisselgeld voor het niet veranderen van de grondslag voor de bijtelling is de bijtelling nu dus verhoogd van 25% naar 35%.

terug naar voorpagina