• Archief
Grootste oldtimerverzameling in België

Grootste oldtimerverzameling in België

Het begon 1944 met een afgedankte Ford-T van 150 Belgische frank, nu heeft Ivan Mahy uit het Belgische Gent de grootste oldtimerverzameling ter wereld. Zijn vader verzamelde meer dan 1.000 oldtimers. Zelf heeft Ivan er geen plaats voor. Daarom staan de auto’s nu in 2 Belgische musea.

De collectie is niet alleen groot, maar ook uniek. Zo kent de collectie een auto van het Franse merk Ava waar niets over bekend is en een Rolls Royce uit 1936, een Phantom III Park Ward, waarvan de Rolls Royce zelf beweert dat hij niet eens bestaat. Vermoedelijk gaat het om een prototype van het 12-cylindermodel dat nooit werd geregistreerd.

De Mahy-collectie is nu verdeeld over Autoworld in Brussel en het gemeentelijk museum Mahymobiles van Leuze, in Henegouwen. Autoworld is een prestigemuseum met ongeveer 200 oldtimers in zeer goede staat. In de omgebouwde textielfabriek in Leuze staan nog eens ruim 800 oldtimers. In Leuze staan de oldtimers in hun oorspronkelijke staat. Niet gepoetst of gerestaureerd, maar zoals ze ooit door Mahy zijn gevonden.

Meer info is te vinden op www.autoworld.be en www.mahymobiles.be

terug naar voorpagina