• Archief
Internationale Oldtimerdag in het Twentse Tilligte 31 juli en 1 augustus

Internationale Oldtimerdag in het Twentse Tilligte 31 juli en 1 augustus

Sinds jaar en dag een begrip in Twente en ver daarbuiten, de oldtimerdag in Tilligte. Sinds 2008 moet er eigenlijk worden gesproken over ‘oldtimerdagen’. Het evenement wordt sinds dat jaar op twee dagen gehouden. Ook voor de 2010 editie heeft de organisatie weer hoogespannen verwachtingen en het programma is dan ook weer erg vol.

Tradtioneel is er veel te zien op het 7 hectare grote terrein. Oude stoommachines, brommers, oldtimer auto’s en trekkers. Maar inmiddels is het evenement uitgegroeid tot een waar kijkspektakel voor de hele familie. Er zijn namelijk veel meer activiteiten, zoals demonstraties planken zagen, dorsen, volksdansen en grondverzet; ambachtelijk bier brouwen; een modelexpositie; een onderdelenmarkt; een valkenier; demonstraties van oude ambachten zoals brood bakken, klompen maken, kaarsen maken, manden vlechten en koper smeden; speciaal voor de kinderen: een springkussen, een zweefmolen, ballonnen, een western express, een mini stoomtrein, een zwembad, en nog veel meer. De onderdelenmark beslaat ongeveer 400 strekkende meter en zij is een echte publiekstrekker. Verder zal het thema grondverzet weer hoge cijfers scoren. Kinderen, maar ook volwassenen, kunnen met hun graafmachientje naar hartelust in de grote zandbak spelen.

Tilligte heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot het grootste stoomevenement in Nederland dat veel lof toebedeeld krijgt van stoomverenigingen. Ook in de rest van Europa wordt het Twentse spektakel geroemd; het wordt vaak in één adem genoemd met Dorset, het grootste evenement in Europa. Dat heeft in de eerste plaats te maken met de kwaliteitsnormen die aan deelname gesteld worden; voertuigen mogen niet jonger zijn dan een bepaald bouwjaar en ze moeten op zijn minst goed toonbaar zijn. Verder is belangrijk dat het evenement niet commercieel is en uitgaat van het hobbyisme van deelnemers en liefhebbers.

Meer informatie is te vinden op: www.oldtimerdag.nl

terug naar voorpagina