• Archief
Oldtimerbeurs Eelde de grootste en mooiste

Oldtimerbeurs Eelde de grootste en mooiste

Op 28 en 29 november organiseerde Flowerdome Eelde in samenwerking met Autotron Rosmalen voor de tiende achtereenvolgende keer de Internationale Oldtimerbeurs in de bloemenveilinghallen in Eelde. Volgens medeorganisator Autotron is de beurs in Eelde in tien jaar tijd uitgegroeid tot mooiste en grootste van Nederland. De beurs was ook dit jaar weer een groot succes met een aantal van bijna 9.000 bezoekers.

De bezoekers van de Oldtimerbeurs konden wederom genieten van klassieke automobielen, nostalgische tractoren en historische motoren en bromfietsen. Uiteraard stonden er voor hobbyisten en verzamelaars talloze stands met onder meer onderdelen, gereedschap, miniaturen en andere aanverwanten. Verder konden bezoekers op de beurs zich oriënteren op de aanschaf van een echte klassieker. In totaal was een oppervlakte van 21.000 m2 gevuld.

Verder was er een compete hal met fraaie brandweerauto’s te zien en was er een ruime vertegenwoordiging van vrachtauto’s en tractoren. Behalve de klassiekers waren ook de allermodernste vervoersmiddelen te bewonderen, waaronder trikes (driewielige motoren) en milieuvriendelijke elektrische auto’s. Vooraf konden geïnteresseerden zich opgeven voor een proefrit in een van de elektrische auto’s. Veel bezoekers hebben hier gebruik van gemaakt.

Ook de clubs van ondermeer auto’s, motoren en fietsen waren volop vertegenwoordigd. De clubs met de mooiste stand kregen een prijs uitgereikt. De eerste prijs ging naar de Oldtimer Vriendenclub Oost-Groningen die de hoogste score behaalde op informatievoorziening, presentatie en kwaliteit. De tweede prijs ging naar de Air-to-Move club, met een fraaie uitstalling aan VW’s in wintersfeer. De derde prijs werd gewonnen door de Maico-club van Jan Leving.

(bron: FloraHolland)

terug naar voorpagina