• Archief
Oldtimerdag Ruinerwold zaterdag 21 augustus

Oldtimerdag Ruinerwold zaterdag 21 augustus

Op zaterdag 21 augustus staat het Drentse dorpje Ruinerwold voor de 18e keer weer helemaal vol met oldtimers. Het is allemaal begonnen in voorjaar 1993 toen vertegenwoordigers van de Stichting Historie en Motor Toerclub Stichting ’88 een goed aansprekend idee zochten voor de Open Monumenten dag. Hieruit werd de eerste Oldtimerdag geboren, een show van oude tractoren, auto’s en motoren met aansluitend een toerrit. De eerste Oldtimerdag werd gepland op 21 augustus 1993 in de pas gerestaureerde Dorpsstraat. Direct het eerste jaar waren er al 125 deelnemers. De commentaren in de kranten waren lovend in hun artikelen over deze dag. “Enorme belangstelling voor oldtimers in Ruinerwold”, “Onder een mager zonnetje reden de gepoetste en gerestaureerde voertuigen onder grote belangstelling door Ruinerwold”, “Grote Oldtimershow in Ruinerwold”. Kortom de eerste succesvolle Oldtimerdag was een feit. In de daarop volgende jaren ontstond een gestage groei tot 2002, om na drie jaargangen van rond de 1100 in 2009 door te groeien naar 1540 geregistreerde deelnemers.

Ook de 2010 editie belooft weer een groots evenement te worden. Alle deelnemende voertuigen worden opgesteld in een afgezet parcours in de kern van Ruinerwold. Bij de 2009 editie kwam de organisatie voor het eerst, noodgedwongen, met een gewijzigd parcours. Daardoor was het lastig om voor iedere deelnemer het perfecte plekje te regelen. Toch is de organisatie er van overtuigd in 2010 het gemoedelijke karakter van deze unieke Oldtimerdag ondanks alle drukte te kunnen behouden. Het motto van dit grootse evenement is en blijft volgens de organisatie “zien en gezien worden”.

Meer informatie op: www.oldtimerdagruinerwold.nl

terug naar voorpagina