• Archief
100 Miles of Amsterdam nacht van 20 op 21 december

100 Miles of Amsterdam nacht van 20 op 21 december

De 100 Miles of Amsterdam is een nachtrally die uitsluitend openstaat voor auto’s die gebouwd zijn voor 1940. Het meest bijzondere aan de rally is wel dat hij gaat plaatsvinden in de donkere dagen voor Kerst, in de nacht van 20 op 21 december. Als de geliefde oldtimers lekker warm en droog weggeborgen in een verwarmde garage achter solide deuren. Maar lang niet overal. Want een handvol fanatieke hobbyisten wil de eerste nacht rally voor auto’s gebouwd voor 31 december 1940 niet missen.

De 100 Miles van Amsterdam van organisator Bart Kleyn (via-flaminia.com) en Joris bergsma (PreWarCar.com) wordt een test van auto en bemanning onder bijzonder ongezellige omstandigheden.

Gezien de leeftijd van de deelnemende automobielen zijn uitsluitend mechanische snelheids- en tijdwaarnemingapparatuur toegestaan, en dan wel van vóór 1940. Moderne rally apparatuur uit de vijftiger jaren zoals Tripmaster, Twinmaster of Speed Pilot zijn dus verboden. Voor overnachting kan worden gezorgd en ook voor vervoer op een trailer van uw huis naar de startlocatie.

Om de kerstgedachte niet te vergeten worden de deelnemers uitgenodigd een financiële bijdrage te geven aan War Child, de organisatie die zich inzet voor kinderen die getroffen zijn door oorlog.

De start is in Amsterdam om 20.01 uur aan de oevers van het IJ. Rond middernacht worden de halfbevroren deelnemers verwacht in Kwadijk voor een ‘midnight supper’ en de finish is tegen een uur of drie, ook weer in Amsterdam, maar nu bij het Mövenpick hotel aan de zuidzijde van het IJ. Meer informatie en deelname via www.The100Miles.com

terug naar voorpagina