• Archief
Eind Saab lijkt nabij

Eind Saab lijkt nabij

Na het stuklopen van de onderhandelingen tussen het Amerikaanse General Motors en sportautofabrikant Spyker over de overname van Saab, lijkt het doek gevallen voor de Zweedse autoproducent, dit meldt dagblad Telegraaf vandaag. De onderhandelingen liepen stuk omdat het boekenonderzoek niet op tijd kon worden afgerond, zo maakten GM en Spyker vrijdag bekend.

Bij het onderzoek kwamen kwesties boven die volgens beide partijen niet voor het eind van dit jaar konden worden opgelost. De raad van commissarissen had het bestuur van GM tot eind dit jaar gegeven om de verkoop van Saab te regelen.

Nu er geen andere kopers lijken te zijn, rest GM niets anders dan de activiteiten van het bedrijf langzaam af te bouwen. GM benadrukte dat er geen sprake is van faillissement of gedwongen liquidatie van Saab. En de Amerikanen houden de deur nog op een kier voor een eventuele doorstart van Saab. ,,Als er gedurende het proces (het afbouwen van de onderneming) een koper komt, zijn we bereid naar een voorstel te kijken”, aldus een woordvoerder van GM.

terug naar voorpagina