• Archief
Alfa Romeo laat de Giulietta herleven

Alfa Romeo laat de Giulietta herleven

Van 1954 tot en met 1962 had Alfa Romeo een auto in de prijslijsten staan die onder naam Giulietta aan de man werd gebracht. De Guilietta was voor Alfa Romeo een belangrijke auto, zeker toen in 1955 het model niet alleen als Sprint (coupe) maar ook als een sportieve sedan op de markt kwam. De Guilietta sedan (berlina) was een redelijk geprijsde sportieve sedan die als sportwagen voor dagelijks gebruik kon worden gezien.

Van 1977 tot 1985 is er opnieuw een Alfa Romeo Giulietta die de toevoeging Nuova meekrijgt. In tegenstelling tot zijn voorganger was de nieuwe Giulietta slechts in carrosserievariant beschikbaar. Ook is de nieuwe Giulietta duidelijk een stap groter dan zijn naamgenoot. Als technische bijzonderheid was de nuova Giullietta uitgevoerd met een transaxle versnellingsbak, een concept dat ook bij de Alfetta werd toegepast. De Alfetta kan wel worden gezien als coupe variant van de nieuwe Giulietta, de auto’s zijn technisch erg aan elkaar verwant.

Onlangs maakt Alfa Romeo bekend dat de naam Guilietta weer op een nieuwe Alfa te zien zal zijn. De opvolger van de Alfa Romeo gaat geen Milano heetten, zoals eerst werd gezegd, maar zal de traditie die met de Guilietta werd ingezet voortzetten. Wellicht een klassieker voor de toekomst? Op de AutoSalon van Géneve in 2010 wordt de nieuwe Guillietta aan het publiek voorgesteld en kunt u zelf oordelen.

terug naar voorpagina