• Archief
Verplichte rechterbuitenspiegel niet voor oldtimers

Verplichte rechterbuitenspiegel niet voor oldtimers

Van 25 januari 2010 is het voor nieuwe personenauto’s verplicht om een rechterbuitenspiegel te hebben. Tot op heden was dat niet verplicht als de binnenspiegel samen met de verplichte linkerbuitenspiegel voldoende zicht naar achter gaf.

De nieuwe regel geldt alleen voor nieuwe auto’s en gaat dan ook niet op voor bestaande auto’s. Dit betekent meteen dat oldtimers en youngtimers niet door deze maatregel worden getroffen.

Per 1 mei 2009 was de regel al vervallen dat de buitenspiegel aan de kant van de bestuurder van binnenuit te verstellen moet zijn. Oldtimers met bijvoorbeeld spiegels op de voorschermen hoeven door deze regel geen extra spiegels op de deur meer te plaatsen.

terug naar voorpagina