• Archief
Eigenaren youngtimers betalen meer in 2010

Eigenaren youngtimers betalen meer in 2010

Per 1 januari wordt – op weg naar de kilometerbeprijzing – de BPM bij aankoop van een nieuwe auto of particuliere bestelauto verlaagd. Ter compensatie wordt de motorrijtuigenbelasting verhoogd, omdat het om een budgettair neutrale operatie gaat. Dit betekent dat de eigenaren van bestaande auto’s tot 25 jaar oud duurder uit zijn. Twee keer zo duur zelfs. Ze hebben in het verleden de volle mep BPM betaald en betalen nu door de maatregel extra motorrijtuigenbelasting. Waarschijnlijk is de operatie voor de regering inderdaad budgettair neutraal. Ze waren alleen de eigenaren van reeds gekochte auto’s daarbij even uit het oog verloren, het budget van OldtimerNieuws neemt in ieder geval niet toe door de maatregel.

terug naar voorpagina