• Archief
Garagebedrijf Borgward-expert Toxopeus afgebrand

Garagebedrijf Borgward-expert Toxopeus afgebrand

Het garagebedrijf van Evert Toxopeus is afgelopen maandag in vlammen opgegaan. Evert Toxopeus geniet in Borgward-kringen grote bekendheid en kan worden gezien als de grootste expert op dit gebied in Nederland. Maar maandagmiddag moest Evert Toxopeus machteloos toekijken hoe zijn garage aan de Kralingseweg in Rotterdam helemaal afbrandde. In dit pand was Toxopeus al sinds 1962 actief.

Rond kwart voor vijf die middag was Toxopeus in zijn naastgelegen woonhuis bezig met de administratie, toen hij uit het raam keek en tot zijn grote schrik zag dat de sneeuw bij de garage helemaal grijs was. Toen pas zag hij de vlammen uit het dak slaan.

Er stonden een aantal auto’s in de garage waaronder een Borgward Isabelle Coupé die op een haar na klaar was na restauratie. Net als een VW Kever Cabrio bleef er van de Borgward slechts een metalen karkas over. Drie auto’s (twee van klanten) worden als verloren beschouwd, de vierde is zwaar beschadigd. Daarnaast is er een schat aan Borgward-onderdelen verloren gegaan. Toxopeus had in de loop der jaren rond 200 auto’s voor onderdelen gesloopt en daarmee is door de brand het grootste Borgward-magazijn van Nederland verloren gegaan.

terug naar voorpagina