• Archief
Minimaal 110 deelnemers aan de Winter Trial

Minimaal 110 deelnemers aan de Winter Trial

Dit jaar staan een record aantal van in ieder geval 110 rallywagens aan de start van de Winter Trial. De wagens starten de rally door de besneeuwde Alpen op 24 januari in het Oostenrijkse Sankt Wolfgang. Een Lagonda uit 1936 is de oudste auto in het startveld. De Lagonda moet het opnemen tegen rallyauto’s uit de jaren zestig en zeventig. Met de Winter Trial komt een sfeer uit lang vervlogen rallytijden weer tot leven.

Een van de deelnemers is racelegende en meervoudig Le Mans winnaar Gijs van Lennep. Hij reed al vijf maal de Winter Trial mee, maar heeft hem nog steeds nog nooit een overwinning op zijn naam kunnen zetten. Om in 2010 wel in de prijzen te vallen heeft Van Lennep dit jaar de Europese kampioen kaartlezen, de Engelsman Ian Tullie dit jaar uitgenodigd om bij hem in de auto te stappen. Toch is dat nog geen garantie op succes want een groot aantal Engelse Ierse, Oostenrijkse en Belgische rallyrijders zijn evenzeer gebrand op de overwinning. Peter Naaktgeboren met Jan Berkhof als stuurman zullen met de tot in de puntjes geprepareerde Ford Escort ook pogen om de Britse hegemonie te doorbreken. Tot op heden wist alleen Harm Lamberigts de Engels/Ierse overmacht te doorbreken.

De route van maar liefst 2500 kilometer door Oostenrijk, Slovenië en Tsjechië bestaat uit veertig regelmatigheids trajecten en proeven. Na een rally van zes dagen is op 29 januari de nieuwe winnaar bekend.

terug naar voorpagina