• Archief
Morgan haalt een recordverkoop in 2009

Morgan haalt een recordverkoop in 2009

Morgan vierde in 2009 het 100-jarige bestaan van het merk. Het mooiste cadeau voor het honderdjarige merk is een recordverkoop. Normaliter worden in Malvern Link zo’n vierhonderd auto’s per jaar gebouwd. Vorig jaar is een productieaantal gehaald van 690 stuks. Ondanks de financiële crisis meldt Morgan een sterke markt in Europa. Met name in Frankrijk en Duitsland zijn goede zaken gedaan. De Engelse markt was goed voor 280 nieuwe Morgans; een aantal dat al jaren het zelfde is. De grootste winst kwam echter uit de groeimarkten.

In 2010 hoopt Morgan op een productieaantal van 740 à 750 exemplaren te komen. Dat kan omdat er dit jaar een echt nieuw model wordt geïntroduceerd. De SuperSports is een open versie van de Aeromax. Van deze bijzondere coupé worden op het moment de laatste exemplaren gemaakt om in het voorjaar ruimte te maken voor de cabrio. Het belangrijkste verschil voor Morgan tussen die twee modellen is dat de SuperSports ook is toegelaten in de VS, terwijl de Aeromax geen kentekengoedkeuring heeft voor dat land. De Amerikaanse markt moet dit jaar goed zijn voor tweehonderd exemplaren van de SuperSports.

terug naar voorpagina