• Archief
Groese Papvretersrit op zaterdag 12 en zondag 13 juni

Groese Papvretersrit op zaterdag 12 en zondag 13 juni

De Groese Papvretersrit is met drie edities in een korte tijd uitgegroeid tot een oldtimerweekend. Met twee toertochten voor tientallen oude legervoertuigen en tientallen burger-oldtimers is er inmiddels zelfs een stichting speciaal voor dit evenement opgericht. De stichting stelt zich ten doel in het tweede weekeind van juni op zaterdag oude legervoertuigen en op zondag oude personenwagens door de streek te laten rijden.

De eerste editie van de Groese Papvretersrit onder de vlag van de nieuwe stichting staat op zaterdag 12 juni gepland met een rondrit voor legervoertuigen en oldtimer tractoren en op zondag 13 juni de Groese Papvretersrit voor “burger”oldtimers en oldtimer motoren. Voor legervoertuigen is er de mogelijkheid om al op 11 juni te komen en te overnachten op een camping.

Het afgelopen jaar speelden acteurs Duitse soldaten bij Groede Podium, de plaats waar in de Tweede Wereldoorlog een bunkerkamp lag. Jongeren moeten niet eenzijdig worden voorgelicht, maar inzicht krijgen in alle kanten van de geschiedenis is daarbij het motto van het bestuur. De nieuwe stichting heeft in de notulen laten vastleggen dat ze zich in blijft spannen voor goede doelen. Dit jaar worden het oorlogsmonument in Breskens en de kindervakantieweek Groede bedacht.

Meer informatie is te vinden op: www.groesepapvretersrit.com

terug naar voorpagina